Uitleg voor docenten

Leerlingen in groep 7 en 8 moeten binnenkort kiezen voor een opleiding en school voor voortgezet onderwijs. Spannend, maar ook best moeilijk. Ook voor u als leerkracht. Want hoe geeft u leerlingen en ouders de informatie die ze nodig hebben? De educatieve game Go VMBO is het middel om uw klas actief en vol belangstelling te laten leren over het voortgezet onderwijs! De website www.govmbo.nl en de Go VMBO! game bevatten alle informatie die nodig is om een goede opleidingskeuze te maken.

Kennis over het voortgezet onderwijs

De Go VMBO game is een educatieve game die toekomstige brugklassers en hun ouders bij de hand neemt en het Nederlandse onderwijssysteem inzichtelijk maakt. Door het spel te spelen, doen leerlingen kennis op over het voortgezet onderwijs en kunnen zij zich beter oriënteren op hun toekomst.

Het unieke van de Go VMBO! game is dat uw leerlingen gaandeweg het spel hun eigen talenten ontdekken. Door na te denken over herkenbare situaties en antwoord te geven op verschillende vragen, komen ze er stap-voor-stap achter wat hun unieke gaven en talenten zijn. Ook leren ze op welke opleiding en school deze talenten het beste tot hun recht komen. Heeft uw leerling het spel uitgespeeld, dan ontvangt hij of zij een diploma met daarin een persoonlijk advies.

Bij de downloads [rechtsonderin op deze pagina] staat een speelwijzer. Die geeft u meer informatie en uitleg over hoe u met uw klas met de game aan de slag kunt.

Volg ons op: Facebook of Twitter

star_red star_red