Go VMBO game

De stap naar het voortgezet onderwijs is spannend en ook best moeilijk. Ook voor jou als leerkracht of ouder/verzorger. Want hoe geef je leerlingen de informatie die ze nodig hebben? De educatieve game Go VMBO helpt hierbij. Met deze game ontdekken leerlingen op een leuke en speelse manier alles over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het vmbo in het bijzonder. In de game gaan leerlingen op ontdekkingstocht tijdens een eerste schooldag. Ze kunnen vragen stellen aan leerlingen en docenten, en puzzels oplossen in lokalen. Zo ontdekken ze gaandeweg het voortgezet onderwijs én hun eigen talenten en interesses. De game is onderdeel van het keuzeproces. Het is niet gekoppeld aan een speciale school en bevat dus ook geen reclame voor bepaalde scholen.

Klassikaal spelen

De Go VMBO game kun je heel goed klassikaal spelen, tijdens een of meerdere lessen. Samen spelen stimuleert de interactie tussen de kinderen. Dit is leuker, maakt ze bewuster van hun eigen keuzes én laat ze zien dat vmbo gewoon een vorm van voortgezet onderwijs is. Leerlingen kunnen ook thuis de game spelen.

Reflectie en evaluatie

Als je leerlingen het spel hebben gespeeld, kun je dit met hen bespreken. Wat waren de ervaringen en welke talenten en interesses hebben ze ontdekt? Ook kun je de verschillende leerwegen en profielen van het vmbo met de leerlingen doornemen.

Speeltijd

Het spelen van de game neemt in totaal ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. De totale speeltijd zal per leerling verschillen.

Downloaden of desktop

De game is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store en kan gespeeld worden via www.govmbogame.nl.

Klassenpakket (downloads)